Турчинов відрапортував про успішне випробування дефіцитних боєприпасів для ЗСУ

 

Українські військові успішно випробували боєприпаси вітчизняного виробництва, яких бракує Збройним силам.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на військовому полігоні в селі Дівички Переяслав-Хмельницького району Київської області.

За словами Турчинова, випробували найдефіцитнішу групу боєприпасів – снаряди калібру 152 мм, гранати (ВОГ) для АГС та 60-міліметрові міни для нових українських мінометів, які вже поставлені на озброєння ЗСУ.

“Це дуже важлива тема для зміцнення обороноздатності країни. Її актуальність значно зросла після того, як було знищено два наших потужних арсенали”, – цитує Турчинова прес-служба РНБО.

Секретар Ради нацбезпеки зазначив, що після проведення найближчим часом державних випробувань та прийняття на озброєння цих боєприпасів розпочнеться їх серійне виробництво. І після цього “у наших військових на фронті вже не буде проблем ані з гранатами для АГС, ані з боєприпасами великого калібру, ані з мінами для мінометів”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна