Волкер: Конфліктну ситуацію на сході України на 100% контролює Російська Федерація

 

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер наголосив, що Російська Федерація на 100% контролює ситуацію на Донбасі.

Про це він сказав на брифінгу у Вашингтоні, повідомляє УНІАН із посиланням на сайт Держдепартаменту США.

Волкер не погодився з припущенням російських журналістів, що ситуація на Донбасі є “внутрішньою суперечкою”, відповідаючи на запитання щодо відсутності діалогу між Києвом і псевдоформуваннями “ДНР” і “ЛНР”.

Це не внутрішній конфлікт. Це не етнічний конфлікт. Це не конфлікт корінного народу. Це конфлікт, де у східній частині ви маєте ситуацію, за якої на 100% від російського командування і контролю залежить те, що там відбувається“, – заявив Волкер.

Водночас, за його словами, на сході України “очевидно було наймано людей для участі у воєнних операціях і для роботи у цивільній адміністрації так званих «ЛНР» і «ДНР»”.

“Але це керується Росією, і тому тут відповідним співрозмовником є Росія”, – наголосив Волкер.

“Як я сказав, Росія є тою стороною, яка тут приймає рішення, і я вважаю, що за цим напрямом я повинен зосередити зусилля США – безпосередньо вступити у контакт з Росією”, – ще раз підкреслив спецпредставник США.

Також він пояснив, за яких умов особисто відвідав би Донецьк і Луганськ. “Якщо ми це (конфлікт на Донбасі) урегулюємо, якщо ми матимемо безпеку для усіх людей на сході України – російськомовних і україномовних, і всіх інших, які там живуть, і Мінські угоди будуть виконані, а суверенітет України потім буде відновлено, я з радістю здійснив би візит як у Луганськ, так і Донецьк”, – запевнив Волкер.

Також він сказав, що за таких умов він також хотів би побачити, як східні території України будуть відновлюватися.

Читайте також:
Волкер назвав умови введення та функції миротворців ООН на Донбасі

Волкер на зустрічах у Києві: про агресію РФ, звільнення заручників і антикорупційний суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна