АТО: троє поранених в День артилерії

 

За добу 3 листопада російсько-окупаційні угруповання загалом 29 разів порушили перемир’я. Сили АТО відповідали 17 разів, “переважаючим вогнем”. Унаслідок бойових дій троє наших військових отримали поранення, повідомили в штабі операції.

“Наприкінці минулої доби обстановка в районі проведення АТО й надалі залишалась напруженою, проте повністю контрольованою українською армією. Якщо у попередні декілька днів кількість обстрілів наших позицій зменшилась, то вчора ворог активізував вогневі провокації фактично вздовж усієї лінії розмежування”, – йдеться у зведенні за підсумками Дня артилерії.

Найгаряче було на Донецькому напрямку.
Так, з початку доби з різних видів гранатометів та кулеметів бойовики били по укріпленнях української армії біля Зайцевого, Авдіївки, Пісків, Луганського. А близько 12-ї години унаслідок ворожого вогню із стрілецької зброї неподалік Кам’янки отримав поранення військовослужбовець сил АТО.

Майже з 18-ї години і до опівночі бойовики вели вогонь з гранатометів та кулеметів по оборонцях Авдіївки. Українські воїни жорстко відповідали противнику. У результаті цього протистояння, близько 19-ї години отримав поранення один наш військовослужбовець.

Також під вогонь піхотного озброєння окупантів увечері потрапили наші опорні пункти біля Пісків, Зайцевого, шахти Бутівка та двічі неподалік Луганського. А у районі Троїцького ворог застосовував міномети калібру 120 міліметрів.

На Луганському напрямку
окупанти двічі обстріляли із 82-міліметрових мінометів та автоматичних гранатометів оборонців Кримського. Також під вогнем противника опинився наш опорний пункт неподалік Троїцького.

Увечері неподалік Новоолександрівки, унаслідок обстрілу бойовиків з великокаліберного кулемету отримав поранення ще один військовослужбовець сил АТО.

Крім того, з мінометів калібру 82 міліметри окупанти били на підступах до Трьохізбенки. А увесь спектр піхотного озброєння застосовували біля Станиці Луганської, Новозванівки, Валуйського.

На Приморському напрямку у районі Водяного від опівночі проросійські найманці тричі били з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Увечері під вогнем проросійських найманців опинилися українські укріплення на околицях Талаківки і Тарамчука.

Читайте також:
Порошенко розповів, чим українська артилерія на Донбасі відрізняється від агресорів з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна