СБУ затримала поплічника “ЛНР” із тротилом і супутниковими картами

 

Служба безпеки України затримала на Луганщині спільника терористів із вибухівкою та картами з позиціями українських військових.

Як передає “Новинарня“, про це 3 листопада повідомив прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що мешканець міста Попасна був завербований “офіцером розвідки” одного із незаконних збройних формувань терористичної організації “ЛНР”.
“За вказівкою куратора чоловік передавав бойовикам інформацію про дислокацію, переміщення особового складу та техніки сил антитерористичної операції”, – ідеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби затримали спільника терористів у власній оселі. Під час обшуку співробітники СБ України виявили кілограм тротилу, два детонатори та п’ять супутникових карт із нанесеними ним позиціями українських військових.

“З показів затриманого, залишену невідомими вибухівку він мав зберігати у себе до отримання подальших інструкцій від куратора”, – зазначили в СБУ.

Спільнику терористів оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 263 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна