Призначеного нового начальника поліції охорони – після Будника з хабарем, який вийшов із СІЗО й відсудив посаду

 

Новим начальником департаменту поліції охорони призначений Олександр Гаврилюк – замість Сергія Будника, якого в серпні затримали на хабарі та арештували.

Про це повідомляє сайт Національної поліції України.

Зазначається, що у п’ятницю, 3 листопада, голова НПУ Сергій Князєв представив Олександра Гаврилюка особовому складу як нового керівника департаменту поліції охорони.

Керівник Нацполіції доручив новому начальнику “побачити недоліки, які існують в підрозділі, та виправити їх”.

“Поліція охорони відтепер входить в систему превенції. І в першу чергу ви будете реагувати на повідомлення людей, які надходять на 102. Тому всі співробітники мають пройти перепідготовку з урахуванням досвіду роботи патрульної поліції”, ‑ підкреслив Князєв.

Він зазначив також, що робота поліції охорони буде уніфікована під стандарти роботи патрульної поліції. Зокрема, наряди поліції охорони увійдуть до системи єдиної дислокації нарядів поліції та реагуватимуть на сигнали про допомогу, які надходять на номер “102”.

Як відомо, 2 жовтня Апеляційний суд Києва скасував рішення про відсторонення затриманого на хабарі в розмірі 100 тис. грн. Сергія Будника з посади начальника департаменту поліції охорони (колишня ДСО).
25 серпня суд заарештував Будника і призначив заставу 128 тисяч гривень. 28 серпня за підозрюваного була внесена застава, і він вийшов із СІЗО.
У підозрюваного за місцем проживання було вилучено 16 золотих зливків, 44 тисячі доларів, 11,5 тисяч євро.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна