Генерал Забродський розповів про нову назву ВДВ, берет та змінене свято

 

Прес-служба командування Високомобільних десантних військ поширила відео, на якому командувач ВДВ генерал-лейтенант Михайло Забродський прокоментував ребрендинг символіки та самої назви роду військ.

“Час змін настав. Десантно-штурмові війська вдягнуть берет кольору “марун” – стверджується в повідомленні.

“Блакитний берет, перш за все очікує безсмертя, шана, добра згадка і пам’ять про всіх, хто його носить, носив, і, можливо, буде носити в майбутньому як відзнаку, як символ бойової молодості, бойового минулого і славетних подвигів воїнів-десантників будь-яких поколінь.
Ніхто у жодному разі не відхрещується від блакитного берету – це наша історія, це наша в тому числі пам’ять, це наші загиблі хлопці, які були одягнені в цю форму”, – сказав Забродський.

При цьому він визнав: “У будь-якому процесі настає час змін. Такий же час змін прийшов у Десантно-штурмові війська”.

“Після обговорення і запропонованих варіантів стосовно нового кольору берету ми зупинилися на формі одягу, яка притаманна воїнам-десантникам більшості країн світу, яка є традиційною для підрозділів цього профілю”, – сказав генерал Забродський, маючи на увазі колір марун – темно-бордовий.

Говорячи про нову назву роду військ, яка буде прийнята незабаром, Михайло Забродський відзначив: “Назва “десантно-штурмові війська” точніше відображає суть і принцип бойового застосування підрозділів, які є складовою Високомобільних десантних військ”.

Також командувач пояснив ідею перенести український День ВДВ на 21 листопада.

“Традиція обирати професійні свята, серед іншого військово-професійні, до дня відповідного святого-покровителя не є новою. Святий архістратиг Михаїл, як відомо, в усьому світі є покровителем парашутистів та воїнів-десантників зокрема”, – сказав генерал Забродський.

Як писала “Новинарня“, нову символіку та колір для Високомобільних десантних військ вже тривалий час просуває група волонтерів-розробників на чолі з Віталієм Гайдукевичем.

Досі командування ВДВ на чолі з генералом Михайлом Забродським виступало проти звичної колористики, прийнятої з часів СРСР.
Однак 30 жовтня прес-служба командування ВДВ видала заяву з повідомленням про прийняття кольору марун для беретів.
У військах визнали, що блакитний колір беретів, крім України, досі використовують лише десантники Росії та її країн-сателітів.

У руслі цієї реформи відбувається також ребрендинг назви військ. Адже українська абревіатура ВДВ – Високомобільні десантні війська, прийнята при президенті Януковичу в 2012 році (замість аеромобільних військ), як і блакитний берет, відсилає до російського сенсу ВДВ – “воздушно-десантные войска”.

Читайте також:
Керівництво ВДВ погодилося на новий берет кольору марун

День ВДВ 2 серпня: генерал Забродський видав відеоролик,
біля АП підняли прапори роду військ

“Десантник” з “Оплоту” побив кореспондента НТВ в прямому ефірі. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна