Частка приватних постачальників державного оборонного замовлення зросла до 55%, – МОУ

 

Частка приватних постачальників озброєння для забезпечення потреб державного оборонного замовлення, яке формує Міністерство оборони, з початку збройної агресії Росії проти України зросла з 40% до 55%.

Про це під час слухань у Комітеті Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони повідомив заступник директора департаменту військової політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва МОУ Владислав Шостак, якого цитує УНІАН.

“У 2014 році було 60% або більше – це «Укроборонпром», а цього року вже 45%. Тобто приватний сектор вже отримав велику частку”, – сказав Шостак.

За словами представника Міноборони, в 2017 році загальний розмір державного оборонного замовлення становить 8 млрд. грн.

“Нам наступного року для закупівлі зразків озброєння буде виділено близько 10 млрд. грн.”, – додав він.

Пріоритетними видами озброєння в структурі державного оборонного замовлення на 2018 рік, яке формує МОУ, стануть засоби боротьби з безпілотними літальними апаратами, протитанкове озброєння, БМП, а також модернізація літаків і вертольотів, розповів Владислав Шостак.

“По-перше, це забезпечення підрозділів, які виконують завдання в зоні АТО. Ми продовжуємо забезпечувати їх високоточним озброєнням, зокрема комплексами радіоелектронної боротьби, які дають змогу боротися з безпілотними літальними апаратами. Друге питання – це протитанкові засоби для того, щоб бути готовим дати відсіч збройній агресії”, – сказав він, додавши, що Міноборони продовжує оснащувати Збройні сили броньованими машинами і БТРами.

“Ми традиційно і поетапно проводимо модернізацію літаків і вертольотів. Це високотехнологічний процес, і його масштаби обмежені. Купити ми таку техніку не можемо, це дуже дорога техніка”, – додав Шостак.

За його словами, пріоритет надаватиметься українським виробникам озброєння.

Читайте також:
Аудитори заявили про фінансові порушення в “Укроборонпромі”
на сотні мільйонів гривень

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна