У Дагестані судять громадянина РФ, який у 2014 році вигідно повоював у ЗСУ на Донбасі

 

У республіці Дагестан (Російська Федерація) місцевого жителя Фіруза Мірзоєва судитимуть за участь у бойових діях на Донбасі в лавах Збройних сил України; розслідування кримінальної справи щодо нього вже завершено.

Про це повідомляє російська агенція “Інтерфакс”.

“Слідством встановлено, що влітку 2014 року житель Дагестану Мірзоєв через Туреччину прибув до України для участі в бойових діях проти загонів “Донецької народної республіки” та “Луганської народної республіки” у складі Збройних сил України”, – розповіли агентству в управлінні слідчого комітету Росії РФ у Дагестані.

СК заявляє, нібито за 20 днів служби в ЗСУ Мірзоєву дали 1 тисячі доларів (50 доларів на день), що вочевидь не відповідає дійсності.

За даними слідкому РФ, обмундирування, зброю, боєприпаси та тимчасове житло Мірзоеву надали у військовому таборі в Краматорську.

“Мірзоєва затримали правоохоронні органи в Таджикистані, а в травні нинішнього року передали російській владі”, – йдеться в повідомленні з Дагестану.

Справу стосовно Мірзоєва суд розгляне за ч. 3 ст. 359 (участь найманця у збройному конфлікті) Кримінального кодексу РФ.

Як відомо, громадяни Росії, в тому числі кадрові військовослужбовці, на Донбасі масово беруть участь у бойових діях переважно на боці сепаратистських організацій “ДНР” та “ЛНР”. За це російські суди їх не переслідують.

Читайте також:
У Росії громадянина засудили за спробу вступити до полку “Азов”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна