Російські хакери з Fancy Bear намагалися зламати поштові скриньки українських політиків, – AP

 

Російська хакерська група Fancy Bear, крім атак на пошту Гілларі Клінтон, намагалася зламати скриньки українських політиків та російських опозиціонерів.
Про це йдеться в статті агенції Associated Press.

Агентство заявляє, що отримало доступ до списку цілей російських хакерів.

Серед українських політиків це – президент Петро Порошенко, його син, народний депутат Олексій Порошенко, народний депутат Сергій Лещенко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та інші колишні і нинішні міністри. Загалом – 545 акаунтів.

Серед росіян – бізнесмен Михайло Ходорковський, учасниця гурту Pussy Riot Марія Альохіна, опозиційний лідер Олексій Навальний та ще понад сто громадських активістів.

У США під прицілом були 573 поштові скриньки – двох екс-держсекретарів – Джона Керрі та Коліна Пауелла, тодішнього верховного головнокомандувача НАТО, генерала армії ВПС США Філіпа Бредлі, одного з його попередників генерала армії США Веслі Кларка, працівників для оборонних підрядників, таких як Boeing, Raytheon та Lockheed Martin, розвідників, відомих спостерігачів у Росії, особливо демократів.

Загалом, у планах хакерів було зламати поштові скриньки Gmail майже 4,7 тис. користувачів у всьому світі – від папського нунція в Україні до панк-групи Pussy Riot у Москві.

Читайте також:
Міноборони Данії атакували ті самі російські хакери, що й Демпартію США, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна