Повітряні сили ЗС України влаштували ракетні стрільби на півдні Херсощини

 

У четвер, 2 листопада, на тимчасовому майданчику поблизу села Олександрівка Херсонської області – неподалік адмінмежі з окупованим Кримом – почалися контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої дальності.
Як передає “Новинарня“, про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” повідомило командування Повітряних сил ЗС України.

До проведення заходу залучаються екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв’язку та безпілотна авіація ПС ЗСУ.

Загальне керівництво випробуваннями здійснює командувач ПС ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов.

“З метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєзапасів у рамках проведення випробувань бойові обслуги підрозділів зенітних ракетних військ відпрацьовуватимуть практичні завдання з бойовими (та імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях – безпілотних літальних апаратах типу ВР-3 “Рейс”, – сказано в повідомленні.

У прес-службі АС зазначили, що повітряні стрільби проходять виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем, із суворим дотриманням усіх норм міжнародного права.

Нагадаємо, великі ракетні стрільби ЗС України проводили на Херсонщині в грудні 2016 року.

Читайте також:
ЗСУ анонсують зенітно-ракетні навчання на півдні. Росія вже погрожує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна