Матіос: в ОРДЛО діють центри з організації терактів в Україні, під прицілом – 1600 діячів

 

На окупованих РФ територіях Донецької та Луганської областей діють центри з організації терористичних актів.

Про це на брифінгу 1 листопада повідомив заступник генерального прокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає УНІАН.

“Можу стверджувати, що на території Донецької та Луганської областей, неконтрольованих територіях, діють спеціальні центри, які координуються кадровими офіцерами спецслужб [Росії]. Прізвищами, конкретними даними цих людей слідство володіє. Діють ці спеціальні центри, які поставили терористичні акти на потік. Допомога у виконанні цих актів надавала досить значна кількість громадян, які проживають на території нашої держави в різних областях”, – сказав Матіос.

“Зараз йде робота над тим, щоб цих людей затримати”, – додав він.

“Слідство, всі теракти відносно полковника Шаповала, Хараберюша і, окрім вбивства Шеремета, процесуальне керівництво або розслідування здійснюють слідчі військової прокуратури і СБУ – ми впритул наблизилися до реальних людей, які поставили терористичні акти на потік”, – заявив також Матіос.

Читайте також:
СБУ затримала підозрювану в підриві контррозвідника Хараберюша. ВІДЕО

Головний військовий прокурор також стверджує, що “суб’єктами інтересу спецслужб країни-сусіда, а також “центру спеціальних операцій “ДНР”, “ЛНР” було 1600 правоохоронців і державних діячів України”.

“Я підтверджую це. В тому числі вище керівництво держави. Тільки завдяки технічним можливостям, які точно не у військторгу прикупили в “ДНР”, “ЛНР”, змогли відслідковувати у режимі реального часу місце знаходження і пересування такої значної кількості людей”, – сказав Матіос.

Також військовий прокурор повідомив про те, що суб’єктом замаху на вбивство перед підривом полковника Максима Шаповала 27 червня мав бути нинішній перший заступник Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

“Хочу сказати більше, суб’єктом замаху на вбивство перед підривом полковника Шаповала мав бути, його врятувало боже провидіння і відрядження за межі України, нинішній перший заступник Нацполіції Аброськін. Він пройшов за міліметр від вибуху. Група працювала як по ньому, так і по Шаповалу. Це все, що я можу сказати”, – заявив Матіос.

Читайте також:
Атака дронів. Аброськін каже, що банда “Торпеда”
готувала замах на Авакова з безпілотниками

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна