Керівництво ВДВ погодилося на новий берет кольору марун

 

Високомобільні десантні війська України отримають нову повсякденну і парадну форму, з якої вилучать блакитні берети та замінять їх на колір марун.

Форму розробили з новими емблемами ВДВ, повідомила прес-служба військ у понеділок, 30 жовтня.

Нову символіку та колір вже тривалий час просуває група волонтерів-розробників на чолі з Віталієм Гайдукевичем. Досі командування ВДВ на чолі з генералом Забродським виступало проти звичної колористики.

Редизайн викликаний тим, що блакитний колір беретів десанту, крім України, досі зберігають лише в Росії і країнах, які від неї залежні: Таджикистані, Казахстані, Киргизії, Вірменії, Білорусі.

Тоді як 59 країн світу (там, де десантні підрозділи не є одночасно силами спеціальних операцій) використовують темно-бордовий берет “марун”. Зокрема, це 19 країн НАТО.

“З поваги до перемог українських десантників, за нинішньої російсько-української війни, їм пропонується використовувати берет як єдиний повсякденний і парадний головний убір. Від солдата до генерала армії. Не кашкет, а берет кольору крові, пролитої в боях за державний суверенітет, територіальну цілісність і свободу України”, – йдеться в повідомленні.

На нових беретних знаках десантників тепер буде зображено купол парашута, як символ десантних підрозділів у всьому світі, крила архистратига Михаїла і вогняний меч.

Читайте також:
День ВДВ: генерал Забродський видав відеоролик,
біля АП підняли прапори роду військ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна