СБУ шукає двох севастопольських депутатів за державну зраду 2014 року

 

Служба безпеки України почала розслідування стосовно двох колишніх депутатів Севастопольської міськради, підозрюваних у державній зраді.

Як повідомляє прес-центр СБУ, правоохоронці зібрали повну доказову базу та встановили, що двоє депутатів 6-го скликання, обраних на чергових виборах депутатів ВР АР Крим у 2010 році, свідомо порушили Конституцію та інші закони України.

“Вони, достовірно знаючи, що Севастополь є невід’ємною частиною України, проголосували за «незалежність» півострова, створення так званої «Республіки Крим» та за перейменування міської ради у «Законодательное собрание города Севастополь», чим завдали шкоди суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості України”, – ідеться в повідомленні.

Дії зловмисників, оголошених у розшук, слідчі СБУ кваліфікували за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України – “державна зрада”.

Стосовно них розпочато спеціальне досудове розслідування, оскільки вони постійно перебувають на території тимчасово окупованого Криму.

За інформацією “Української правди”, депутатів звуть Геннадій Басов та Олександр Антоненков. Обидва вони є в базі “Миротворця”.

На сайте вказується, що Антоненков, зокрема, 6 березня 2014 року голосував за проведення референдуму про входження Севастополя до складу Росії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна