Під приводом балансу НАТО Росія нарощує військову потугу на заході

 

Росія під приводом протидії НАТО посилює своє військове угруповання на кордоні з Україною.

Як передає УНІАН, міністр оборони Росії Сергій Шойгу на засіданні колегії міноборони РФ заявив: “Насамперед, хочу зазначити, що військово-політична обстановка біля наших західних кордонів залишається напруженою й має тенденцію до загострення”.
За його словами, у Прибалтиці і Польщі розгорнуті чотири багатонаціональні батальйонні тактичні групи НАТО загальною чисельністю до 5 тис. військовослужбовців, у Польщі та Німеччині дислокуються бронетанкова бригада і бригада армійської авіації сухопутних військ США, триває розгортання елементів системи протиракетної оборони  США.

Крім цього, Шойгу заявив, що зростають інтенсивність і масштаб заходів оперативно-бойової підготовки збройних сил країн – членів НАТО поблизу російських кордонів: тільки за останні три місяці на території Східної Європи і Балтії відбулося більше 30 навчань.

У зв’язку з цим, за його словами, війська Західного військового округу, що межує, у тому числі, з Україною, до кінця 2017 року отримають понад 1,8 тис. одиниць нової та модернізованої техніки, “постачання якої синхронізовані з будівництвом інфраструктури для її зберігання та обслуговування”.

Шойгу додав, що особлива увага приділяється вдосконаленню рівня підготовки особового складу органів військового управління.

“У сформованій ситуації ми реалізуємо комплекс заходів щодо нейтралізації викликів і загроз. Згідно з планом діяльності вдосконалюється бойовий склад військ Західного військового округу і система їхнього базування”, – сказав Шойгу.

За його словами, в 2017 році проведено понад 20 організаційних заходів, спрямованих на підвищення бойового потенціалу округу.

При цьому Шойгу додав, що Росія і Білорусь на навчаннях “Захід-2017” показали злагодженість дій щодо забезпечення військової безпеки Союзної держави.

Читайте також:
НП на навчаннях “Захід-2017”: російський вертоліт випустив ракету по глядачах. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна