Держдеп США передав у Конгрес пропозиції нових санкцій щодо силових структур та “оборонки” РФ

 

Держдепартамент США в четвер, 26 жовтня, передав Конгресу перелік російських компаній і організацій, щодо яких можуть бути введені нові санкції.

У список включені найбільші російські підприємства, пов’язані з оборонною промисловістю – “Калашников”, “Уралвагонзавод”, “Рособоронэкспорт”, “МиГ”, “Сухой”, “Туполев”, “Ижмаш”, “Ростех”, “Вертолеты Росии” та інші.

Документ, підписаний держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, не означає автоматичного поширення санкцій на всі вказані компанії, а є пропозицією відомства щодо визначення таких підприємств, зазначає “Німецька хвиля”. Він може зазнати змін і доповнень.

Включені в чорний перелік і силові відомства Росії: Федеральна служба безпеки, Служба зовнішньої розвідки, Головне управління Генштабу (колишнє ГРУ).

Робота над визначенням кола російських громадян і організацій, які підпадають під нові американські санкції, повинна була бути завершена до 1 жовтня, проте Держдепартамент оголосив про вимушену затримку.
“Це досить складно і може зайняти деякий час”, – пояснила тоді представник відомства.

Читайте також:
У Трампа підкоригували санкції щодо ФСБ РФ. Коментар Білого дому

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна