Breaking Bad по-вишгородськи: СБУ викрила заступника мера на збуті наркотиків і розкраданні бюджету

 

Співробітники Служби безпеки України викрили заступника мера міста Вишгород Київської області на незаконному зберіганні та розповсюдженні наркотиків. При цьому посадовця також підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.
Як передає “Новинарня“, про це 27 жовтня інформує прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що чиновник спільно зі службовцями міської ради причетний до незаконного заволодіння бюджетними коштами, виділеними на виконання ремонтних робіт у житлових будинках райцентру.

До актів приймання виконаних робіт у 2016-2017 роках ці чиновники вносили завищені дані про обсяги та вартість проведених ремонтів. Частина виділених з бюджету коштів перераховувалась на рахунки фіктивних підприємств і привласнювалась зловмисниками, констатує СБУ.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, співробітники СБ України спільно з прокуратурою та Нацполіцією провели санкціоновані обшуки за місцями проживання та в офісах фігурантів справи.
Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію та електронні носії інформації, які підтверджують факт незаконного заволодіння державними коштами.

У приватній столичній та орендованій у Вишгороді заступником міського голови квартирах оперативники спецслужби вилучили кокаїн, амфетамін та марихуану. ” Раніше були задокументовані спроби реалізації посадовцем наркотиків”, – ідеться в повідомленні.

Чиновнику оголошено про підозру за ч. 1 ст. 307 та ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України (“незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту”).

Читайте також:
Запорізький прокурор виявився наркоманом і драгдилером

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна