Ляшко тричі за останній час виграв великі гроші в лотерею. Принаймні написав про це в декларації. ОНОВЛЕНО

 

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко нібито тричі виграв в лотерею більш як півмільйона гривень.
Як інформує “Новинарня“, про це свідчать дані його декларації, опублікованій у Єдиному держреєстрі декларацій на сайті Національного антикорупційного бюро.

“Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані” датоване 24 жовтня 2017 року.

Народний депутат Ляшко задекларував три виграші в лотереях компанії “Українська національна лотерея”: 283 560, 153 485 і 134 000 гривень. Разом – 571 045 грн.

Дати лотерейних виграшів не вказані.

Чи вигравав хтось насправді такі суми за останній час – можна перевірити на сайті “Національної лотереї”.
Як відомо, імовірність того, що одна людина тричі за короткий період виграє великі суми в лотерею – мізерна.

ОНОВЛЕНО. Олег Ляшко заявляє, що виграв півмільйона гривень не в лотерею, а завдяки ставкам на футбольні матчі Ліги чемпіонів.

“Ставив там, де високий коефіцієнт. Ставив на “Шахтар”, за який вболіваю, ставив на “Ліверпуль”. Виграв, заплатив податки. Так я і раніше заробляв гроші. До речі, з Росітою (дружиною – “Н”) я познайомився двадцять років тому в залі ігрових автоматів”, – сказав Ляшко в коментарі “Обозревателю“.

За словами політика, виграші були “анонімними”, і він не був зобов’язаний їх декларувати, проте вирішив не приховувати додатковий дохід.

“Кожен політик та чиновник зобов’язаний бути чесним. Я живу чесно: поставив ставку, виграв, задекларував, заплатив податки, а не відвів у “тінь”. Ніхто не живе на одну зарплату. Чому ми боремося за підвищення зарплат? Щоб люди змогли на них нормально жити. А зараз 90% українців отримують зарплати в конвертах й не платять податки”, – підсумував Ляшко.

Зазначимо, що, згідно з Податковим кодексом України, діють правила оподаткування виграшів у лотерею: 18% – відрахувань до державного бюджету України; 1,5% – відрахування на підтримку української армії.

Читайте також:
Мільйонер із нетрів: Ляшко задекларував мільйони, мега-квартиру,
6 ділянок, дорогі авто й годинники та вила

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна