Імена ще двох загиблих в АТО 24 жовтня – Ілля Стецун та Валерій Самофал. ФОТО

 

Стали відомі імена ще двох військовослужбовців, які загинули внаслідок бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції 24 жовтня.

Це 19-річний Ілля Стецун і 48-річний Валерій Самофал.

Стецун Ілля Миколайович народився 3 серпня 1998 року в селі Любомирівка Новоушицького району Хмельницької області.
Закінчив Михайлівське вище професійне училище за спеціальністю “механізатор”. Військовослужбовець 9-го окремого мотопіхотного батальйону 59-ї окремої мотопіхотної бригади (в/ч А2896).

Як написала в групі “Остання шана” волонтер Тетяна Барвінська, Ілля загинув 24 жовтня близько 12:00 поблизу села Водяне Волноваського району Донецької області від кульового поранення в груди під час обстрілу укріплень з АГС та кулеметів (за іншими даними, загинув внаслідок мінометного обстрілу від осколкового поранення).

У хлопця залишилися батьки.

Валерій Павлович Самофал народився 11 січня 1969 року в селі Леб’яже Чугуївського району Харківської області.
Там же закінчив школу, а потім виїхав із села, повернувщись у батьківську хату лише нещодавно, пише волонтер Ян Осока.

Після початку війни Самофал спочатку відслужив за мобілізацією, а згодом вирішив продовжити службу в армії.

15 квітня 2016 року пішов на контракт до ЗСУ через Чугуївський РВК. Старший солдат, водій 3-го відділення 2-го взводу 6-ї роти 2-го батальйону 92-ї окремої механізованої бригади.

Валерій Самофал загинув 24 жовтня в районі міста Мар’їнка Донецької області від пострілу ворожого снайпера. Куля 7,62 мм влучила бійцеві в шию.

У загиблого залишилися батько, дружина та двоє синів.

Як інформувала “Новинарня“, 24 жовтня внаслідок бойових дій загинуло загалом четверо військових. Двоє з них – бійці 24-го окремого батальйону (“Айдар”) Ярослав Бондар та Антон Сінягуб – загинули на Світлодарській дузі через підрив вибухового пристрою.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна