Прибічники Коханівського розгромили Святошинський суд і забарикадувалися всередині. ВІДЕО

 

Націоналістичні активісти розгромили зал засідань Святошинського райсуду Києва, де розглядалося обрання запобіжного заходу для лідера “Добровольчого руху ОУН” Миколи Коханівського, та забарикадувалися в приміщенні.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на відеотрансляції в соцмережах.

Сутички з правоохоронцями відбулися в ніч на 24 жовтня.

Станом на 3:00 ночі судова зала залишається заблокована зсередини зламаними меблями, у приміщенні присутні кілька десятків активістів, журналісти, народні депутати Ігор Луценко (“Батьківщина”) й Ігор Мосійчук (Радикальна партія), а також сам Микола Коханівський “Буревій”, колишній командир добровольчого батальйону “ОУН”.

Протестувальники, багато з яких у камуфляжних одностроях, скандують: “Свободу Буревію!”, “Україно, вставай!”, співають національний гімн, читають патріотичні вірші тощо.

Як розповів активіст Богдан Тицький, прихильники Коханівського заблокували його вивезення в ізолятор тимчасового утримання після того, як судове засідання було перенесене на 9-ту годину ранку вівторка, 24 жовтня.

Соратники Коханівського визнали таке рішення незаконним і вимагали негайного розгляду питання, результатом якого повинно було б стати звільнення лідера “Добровольчого руху ОУН” з-під варти.

Ігор Луценко у свою чергу заявив, що існувала домовленість між активістами й поліцією, що Коханівський і його прихильники залишатимуться в суді до ранку.
Однак інший поліцейський спецпідрозділ почав штурм приміщення, аби вивезти Миколу Коханівського до ізолятора тимчасового тримання.
Правоохоронці застосували газ. В цей час активісти розбили вікна зсередини, щоб дати доступ свіжому повітрю.

Протестувальники потрощили в залі меблі та забарикадувалися всередині, витиснувши поліцейських із приміщення.

Нардеп Ігор Луценко назвав причиною конфлікту неадекватні дії поліції, яка спровокувала протистояння.
Він також заявив, що це “судова реформа в дії”.

Микола Коханівський

Сам Коханівський пояснив, що тікати не збирається і залишається в суді.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 жовтня в Києві біля станції метро “Академмістечко” правоохоронці затримали лідера “Добровольчого руху ОУН” Миколу Коханівського, який стріляв із травматичного пістолета в іншого учасника АТО – Руслана Качмалу “Рема”, колишнього бійця ДУК ПС.

Коханівський “Буревій” визнав, що його пістолет незареєстрований. За словами Миколи, Качмала почав із ним битися, залив газом, а “коли я вже взяв травмат, то він, звичайно, тікав. Мені довелось його наздогнати і підстрелити”.

“З Русланом [Качмалою в мене] конфлікт давно, бо він намагається моїх бійців виселити з гуртожитку. Декілька разів влаштовував погроми. Руслана протегує [колишній радник міністра внутрішніх справ Ілля] Ківа”, - пояснював Микола Коханівський.

Читайте також:
Командир батальйону ОУН Коханівський побував на допиті в поліції

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна