Аеропорт Одеси та метро Києва зазнали кібератаки

 

 

У вівторок, 24 жовтня, аеропорт “Одеса” і Київський метрополітен зазнали атаки хакерів.

“Інформаційна система Міжнародного аеропорту “Одеса” зазнала хакерської атаки. Всі служби аеропорту працюють у посиленому режимі”, – йдеться у повідомленні летовища у “Фейсбуці”.

Хакерської атаки зазнала й комп’ютерна система Київського метрополітену. Це може бути одна з модифікацій вірусу Petya.A, передає Frontnews, посилаючись на власні джерела.

Як повідомило на ФБ-сторінці КП “Київський метрополітен”, “метро працює в звичайному режимі, окрім банківських сервісів (оплата безконтактними банківськими картками на жовтому турнікеті чи MasterPass)”.

“Перепрошуємо за незручності та просимо пасажирів користуватися альтернативними способами оплати”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, кібератака здійснена й на Мінінфраструктури, передає сайт “112 Україна” з посиланням на джерела.

Працівники кіберполіції перевіряють випадки хакерської атаки та переконують, що наразі вони не масові, повідомив ЗМІ речник Національної поліції Ярослав Тракало

“Наразі до кіберполіції щодо кібератаки не звернулась жодна державна установа. Ми фіксуємо лише поодинокі випадки кіберінцидентів”, – пояснив він.

Раніше Служба безпеки України попереджала про підготовку нової хвилі масштабної кібератаки на державні структури та приватні компанії.
За інформацією спецслужби, цілями зловмисників визначені великі державні та приватні компанії.

Як інформувала “Новинарня“, 27 червня, напередодні Дня Конституції України, українські банки, енергетичні компанії, державні інтернет-ресурси, приватні компанії тощо зазнали найбільшої хакерської атаки, що розповсюджує вірус Petya.A, який блокує роботу комп’ютерних систем.

Читайте також:
Кіберполіція дала поради, як відновити комп’ютер після вірусу Petya.A

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна