Бойовики намагаються зайняти “сіру зону” біля Широкиного

 

Бойовики “ДНР” підходять ближче до позицій ЗС України в Широкиному, намагаючись зайняти “сіру зону” біля цього села на азовському узбережжі Донеччини.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО ввечері 23 жовтня.

“Ворог регулярно випробовує на міцність українських воїнів, регулярно веде вогонь по наших позиціях із великокаліберних кулеметів, а цього ранку долучилися ще й міномети…” – інформує про ситуацію в Широкиному мобільна прес-група ОТУ “Маріуполь”.

“Уночі ворог гатив із мінометів 82-го калібру, – розповів військовослужбовець ЗСУ Вадим С., санінструктор у підрозділі. – Били дуже прицільно, але, на щастя, обійшлося без втрат”.

“Ми постійно слідкуємо за обстановкою, на провокації не ведемося. Останнім часом ситуація пішла на загострення, – сказав він. – Бойовики намагаються прокопатися і зайняти так звану «сіру зону», щоб підкрастися до нас поближче. Якщо раніше відстань між нами була кілометр і більше, то зараз – 500-600 метрів.

Боєць на ім’я Микола, який тримає оборону під Широкиним уже кілька місяців, підтверджує, що бойовики “геть знахабніли останнім часом”.

“Вони постійно порушують усі перемир’я та мінські угоди У нас тут літають і СПГ, мінами нас криють, буває, гатять із крупного калібру «бехи» чи зенітки. А стрілкотня не замовкає цілодобово. Сепари раніше гатили тільки вночі, бо вдень працювала ОБСЄ. А зараз можуть і вдень постріляти. Тому ОБСЄшники до нас більше не їздять – небезпечно!” – розповів Микола прес-групі оперативно-тактичного угруповання.

Читайте також:
Військове ТБ показало “відповідь” морпіхів у Широкиному із зенітної установки. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна