Вибори мера Тбілісі виграв колишній гравець київського “Динамо”

 

Колишній футболіст київського “Динамо”, італійського “Мілана” та збірної Грузії Каха Каладзе обраний мером Тбілісі як висуванець владної партії “Грузинська мрія”.

Як повідомляє “Грузія Online”, центральна виборча комісія Грузії завершила підрахунок голосів виборців на виборах мера столиці, які відбулися 21 жовтня.

За підсумками обробки 100% бюлетенів із 737 виборчих дільниць Каладзе набрав 51,06% голосів – за нього проголосували понад 203 тисяч осіб.

На другому місці незалежний Олександр Елісашвілі – 17,46%.

Кандидат колишньої правлячої партії “Єдиний національний рух” Заал Удумашвілі набрав 16,53% голосів.

У Тбілісі зареєстровано 943 423 виборців, явка склала лише 43,4%.

У суботу, 21 жовтня, в Грузії відбувалися вибори 64 мерів міст і районів, а також депутатів у 64 сакребуло — муніципальні законодавчі органи.
Мери і депутати обираються шляхом прямого загального голосування строком на чотири роки.

39-річний Кахабер Каладзе у політиці вже шість років. У жовтні 2012 року, після перемоги партії “Грузинська мрія” на парламентських виборах, Каладзе увійшов до уряду, ставши віце-прем’єром та міністром енергетики Грузії.

Після виступів за тбіліське “Динамо” захисник Каладзе у 1998-2000 роках грав за “Динамо” (Київ), тричі ставав чемпіоном України. Відтак грузин перейшов до “Мілана”, з яким виграв дві Ліги чемпіонів та один чемпіонат Італії. У той час в міланському клубі грав також українець Андрій Шевченко.
Закінчив кар’єру в генуезькому клубі “Дженоа” у 2012 році.
Чотири рази визнавався найкращим футболістом Грузії.

Читайте також:
Президентом Ліберії став колега Шевченка по “Мілану”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна