Справу про збитий Іл-76 перекинули у вищий спецсуд

 

Справу ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького, якого обвинувачують у збитті літака Іл-76 із 49 українськими військовими на борту в 2017 році, передали до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на прес-службу Апеляційного суду Дніпропетровської області.

“Справу Плотницького, Гурєєва та Патрушева, які обвинувачуються в тероризмі, в результаті якого було збито літак Іл-76, відправили до Вищого суду, щоб там знову вирішили, який саме суд виноситиме терористам вирок”, – зазначили у прес-службі.

Читайте також:
“Бояться розглядати”. Суд у Дніпрі відправив справу
Плотницького про Іл-76 на визначення підсудності

Як повідомляла “Новинарня“, в січні 2017 року прокуратура Дніпропетровської області повідомила, що передала до суду обвинувальний акт проти ватажка сепаратистського угруповання “ЛНР” Ігоря Плотницького (станом на 2014 рік – командира батальйону бойовиків “Зоря”) та двох командирів незаконних збройних формувань у справі збитого літака Іл-76 для їх заочного засудження.
Дії цих осіб кваліфіковано як терористичний акт (частина 3 статті 258 Кримінального кодексу України).

У липні 2016 року Плотницькому, Гурєєву і Патрушеву було заочно повідомлено про підозру у вчиненні даного злочину.
Оскільки вони перебувають за межами підконтрольній Україні території, відносно них проведено спеціальне досудове розслідування.

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було збито літак Іл-76МД. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади ЗСУ та 9 членів екіпажу. Усі загинули.

У Павлограді Дніпропетровської області за службове недбальство в цій самій справі судили генерал-майора ЗС України Віктора Назарова. Суд першої інстанції дав йому сім років в’язниці.

У жовтні 2017 року СБУ звинуватила до збиття Іл-76 у Луганську також російську ПВК “Вагнера”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.