Справа про ДТП в Харкові: Зайцеву арештували на два місяці, вона була під опіатами

 

Олена Зайцева, яку звинувачують в спричиненні ДТП в Харкові з п’ятьма загиблими і шістьма травмованими, арештована на два місяці без права внесення застави.

Таке рішення озвучила суддя Київського райсуду Харкова Світлана Муратова на засіданні і п’ятницю, 20 жовтня.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Зайцевій призначено на 60 днів – до 16 грудня включно.

“Слідчий суддя… не визначає розмір застави у даному кримінальному провадженні”, – додала головуюча на процесі.

Прокуратура просила обрати Зайцевій запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Суд задовольнив усі клопотання прокуратури. Крім обрання запобіжного заходу, суд позбавив 20-річну Зайцеву водійських прав, а також наклав арешт на автомобілі Lexus та Volkswagen Touareg, що брали участь у фатальному зіткненні, повідомляє канал “112 Україна”.

 

У крові Олени Зайцевої виявили опіати – про це під час засідання суду заявив процесуальний керівник у справі, керівник відділу прокуратури Харківської області Максим Блохін. При цьому зміст підозри на основі нових даних Зайцевій не змінювали, передає “ВВС Україна”.

За словами адвоката Юлії Козир, підозрювана нібито “самовільно вжила сильний знеболюючий засіб” уже в приміщенні слідчого управління після ДТП.

Сама Олена заявила суддям про травму голови після аварії, в яку потрапила у 2008 році.
За словами дівчини, вона страждає від болю в голові, перебуває на обліку у невролога і лікується.

Після оголошення запобіжного заходу Зайцева розплакалася.

20-річна студентка Олена Зайцева була за кермом позашляховика Lexus RX350, який увечері 18 жовтня збив 11 людей у центрі Харкова на пішохідному переході.
“Лексус”, проїжджаючи перехрестя на заборонний сигнал світлофора, на великій швидкості врізався у “Фольксваген Туарег”. Від отриманого удару “Лексус” викинуло на тротуар вулиці Сумська, де в цей момент перебували десятки пішоходів.
Водії авто залишилися живі. П’ятеро пішоходів загинули на місці, шестеро пішоходів – в лікарні з серйозними травмами.
Серед потерпілих – 30-річна вагітна харків’янка Жанна Власенко. У жінки – складна травма голови, лікарі занурили її в медикаментозний сон.

Про Зайцеву відомо, за два роки за кермом вона неодноразово порушувала правила дорожнього руху.

“Вона шість разів притягалася до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Це були адміністративні протоколи за різні правопорушення, різної тяжкості. За них судами було накладено штрафи”, – повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

Жорсткий запобіжний захід – а не домашній арешт, про який просив захист – Дубовик пояснила так: “По-перше, це дуже резонансний злочин для міста. По-друге, це кількість загиблих. По-третє, ми прекрасно розуміємо, що це сім’я, яка має кошти, щоби, наприклад, зникнути з території держави”.

Слідчими органами ведеться кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб) КК України. Порушення цієї статті карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Олена Зайцева навчається на третьому курсі Харківського університету імені Каразіна, вона прийомна донька харківського бізнесмена Василя Зайцева, президента ТОВ “Група Тайфун”.
Зайцев є головою правління і генеральним директором ПРАТ “ВТП “Укренергочормет”, яке працює на ринку енерготехнологій. У 2012 році Зайцев удостоївся державної премії в галузі науки і техніки.

Автомобіль Lexus, розбитий у ДТП, належить вітчиму Зайцевої.

При цьому Олена – зведена сестра прокурора Дмитра Зайцева колишнього заступника Черкаської області часів Пшонки, який займав цю посаду 2013 року, а перед тим займав посади прокурора Алушти та Сімферополя, 2012 року був заступником прокурора Одеської області. Дмитра Зайцева було люстровано, наразі він переховується у Москві, повідомили в ГПУ.

 

Читайте також:
ДТП з п’ятьма загиблими в Харкові: 20-річна дочка бізнесмена
на “Лексусі” врізалася в натовп

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна