УС СЦКК: бойовики вдвічі збільшили кількість обстрілів, нехтують перемир’ям

 

Протягом 15-17 жовтня загальна кількість обстрілів позицій підрозділів ЗС України з боку НЗФ ОРДО та ОРЛО збільшилася вдвічі.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві української сторони Спільного центру контролю й координації, оприлюдненій у середу, 18 жовтня.

“Українська сторона СЦКК констатує, що протягом 15-17 жовтня 2017 року НЗФ ОРДО та ОРЛО, незважаючи на взяті на себе зобов’язання під час Мінських домовленостей та режиму «шкільного перемир’я», продовжують збільшувати кількість обстрілів позицій Збройних Сил України та ділянок місцевості поблизу мирних населених пунктів на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямках”, – сказано у відозві.

Особливо напруженою залишається обстановка в районі населених пунктів Павлопіль, Водяне, Гнутове, Артемове (Залізне – “Н”), Мар’їнка та Зайцеве-Північне (Донецька область), Трьохізбенка та Новотошківка (Луганщина).

Зазначається, що бойовики “ДНР” і “ЛНР” неодноразово застосовували по позиціях підрозділів ЗС України зброю, заборонену Мінськими угодами – міномети калібру 82 і 120 мм.

Українська сторона СЦКК наголошує, що “такими діями НЗФ ОРДО та ОРЛО вкотре демонструють відверте нехтування Мінськими домовленостями, бажання дискредитувати ЗС України напередодні чергового засідання Тристоронньої контактної групи та прагнення до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі”.

Як інформувала “Новинарня“, через ескалацію в АТО 16 і 17 жовтня загинули по двоє бійців Збройних сил України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна