Арешт українця Гриба в Краснодарі продовжили до Нового року

 

Жовтневий райсуд російського міста Краснодар у середу, 18 жовтня, продовжив термін утримання під вартою українця Павла Гриба до 4 січня 2018 року.

Про це під час прес-конференції повідомив журналістам батько хлопця Ігор Гриб, передає “Українська правда”.

Він зазначив, що, за словами адвоката Андрія Сабініна, викрадений у Білорусі юнак виглядає дуже погано, має червоні очі та висипи на шкірі. Необхідні ліки Ігор не отримує.

Сам хлопець поскаржився російському захиснику на погане самопочуття та кровотечі.

“Мене як батька дуже хвилює стан здоров’я мого сина і той факт, що він не отримує належне лікування”, – сказав Ігор Гриб.

Також батько зазначив, що днями йому надійшла відповідь від президента РФ Володимира Путіна та ФСБ Росії по Краснодарському краю на запитання щодо подробиць затримання Гриба.

“Відповіді практично ідентичні. Говорять, що він був затриманий на території Росії. Але це повна брехня. Бо в мене є достовірна інформація, що він був затриманий на території Білорусі”, – сказав Гриб-старший.

Присутній на прес-конференції начальник управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич зазначив, що від Білорусі досі не надійшли пояснення щодо того, як у Гомелі зник громадянин України.

“Наприкінці вересня МЗС України повторно звернулося до білоруської сторони з проханням пояснити обставини затримання Павла Гриба. Поки що відповідної інформації немає”, – зазначив Кирилич.

Він додав, що російська сторона повідомила генконсульству України в Ростові-на-Дону, що 23 жовтня дозволяє українським консулам зустрітися з Грибом у краснодарському СІЗО.

“Однак в повідомленні зазначається, що умови спілкування консула з Павлом будуть такі, як і минулого разу: спілкуватися вони можуть виключно російською мовою, не дозволяється обговорювати питання його утримання в СІЗО та суті кримінальної справи”, – сказав Кирилич.

Читайте також:
У Краснодарі українських лікарів не допустили до викраденого ФСБ Гриба

Як повідомляла “Новинарня“, 28 серпня член громадської ради Державної прикордонної служби України, колишній офіцер ДПСУ Ігор Гриб заявив про зникнення свого 19-річного сина. За його словами, 24 серпня Павло поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки у соціальних мережах. Дівчина ж мала приїхати на зустріч з Росії.
У Гомелі батько з’ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю (Сочі).

7 вересня стало відомо, що Павло утримується у слідчому ізоляторі № 5 в Краснодарі.

Суд у Краснодарі постановив заарештувати Павла до 17 жовтня.

15 вересня у МЗС повідомили, що Гриба перевели зі слідчого ізолятора до медичної установи. 16 вересня його повернули до слідчого ізолятора.

Хлопець має важку вроджену хворобу та потребує щоденного специфічного лікування.

6 жовтня адвокат Євгенія Закревська заявила, що Європейський суд з прав людини запрошує українських лікарів до Павла, щоб вони оцінили стан його здоров’я і дізналися, чи отримує він необхідне лікування.

11 жовтня до хлопця не допустили українських лікарів.

Читайте також:
Грибу не дозволили говорити з консулом українською і не дають необхідних ліків

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна