Шоу 17.10 триває: комітети заблоковано, Гончаренка закидали яйцями під написом “Му*ак”. ВІДЕО

 

Мітингувальники на вулиці Грушевського закидали яйцями народного депутата від БПП Олексія Гончаренка.

Відповідне відео у YouTube по обіді 17 жовтня опублікував канал “Євромайдан”.

Нардеп хотів пройти до будівлі парламенту через натовп пікетувальників, при цьому його закидали яйцями під скандування “Му***ак”.

У свою чергу, народний обранець обізвав мітингувальників придурками, після чого у супроводі правоохоронців попрямував у бік будівлі Ради.

Як передає “Новинарня“, інцидент був пов’язаний із проходженням Гончаренком імпровізованої дерев’яної рамки, яку пікетувальники встановили на підходах до ВР перед постом поліції.

Фото: Твіттер Чесно

Вони розділили прохід для нардепів на дві частини: над одними дверима написано “Я му***ак”, над іншою – “Я чую народ”, відповідно до підтримки різними депутатами вимог великої політичної реформи.
Як видно з відео, Гончаренко протиснувся через праві “двері”.

При тому, що загалом більшість учасників ранкового мітингу під ВР розійшлася, залишається активна частина маніфестантів, які продовжують акцію.

Зокрема, кілька сотень мітингувальників перемістилися до виходів з будівель парламентських комітетів на вулицях Садова та Шовковична та заблокувала їх.

Як передає  УНІАН, це відбулося після заклику зі сцени  мітингу у зв’язку з оголошенням перерви у роботі ВР.

Таким чином активісти хочуть змусити народних депутатів продовжити працювати і приймати закони про Антикорупційний суд, виборчу систему з відкритими списками і зняття депутатської недоторканності.

Мітингувальники під парламентом можуть спробувати штурмувати Раду з використанням вибухових пакетів, заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

“Напевно, розраховують на «ефект натовпу». Правоохоронці зберігають спокій і холодний розум, але готові до будь-яких викликів і позаштатних ситуацій… На грубі правопорушення підрозділи МВС готові реагувати адекватно, тільки в межах наділених повноважень. Ніякі антидержавні провокації не пройдуть”, – написав він у “Фейсбуці”.

За словами нардепа від РПЛ Ігоря Мосійчука, мета ймовірного штурму – провести до сесійної зали парламенту Михеїла Саакашвілі.

Сам Саакашвілі у виступі на мітингу закликав до відставки президента Порошенка.

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 17 жовтня під Верховною Радою сталася бійка між народним депутатом Володимиром Парасюком і начальником Управління державної охорони України Валерієм Гелетеєм.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна