Операція ВК РФ у Сирії наближається до завершення, – Шойгу

 

Операція російської військової авіації в Сирії наближається до завершення. Таку заяву зробив міністр оборони РФ Сергій Шойгу в Тель-Авіві 16 жовтня на зустрічі з ізраїльським колегою Авігдором Ліберманом.

“Операція там іде до завершення. Є кілька моментів, які вимагають термінового вирішення, і вимагають обговорення перспективи подальшого розвитку ситуації в Сирії”, – цитує російського міністра агентство ТАСС .

Шойгу відзначив, що через ситуацію, яка склалася на Близькому Сході, у РФ та Ізраїлю є багато тем для розмови.

“Крім питань нашого військового і військово-технічного співробітництва, звичайно, головним і основним є питання, пов’язане з боротьбою з тероризмом і з ситуацією в регіоні”, – пояснив російський міністр.

“В умовах посилення терористичної активності в світі потрібно згуртованість міжнародного співтовариства в боротьбі з цим злом”, – додав глава міноборони РФ.

Шойгу також висловив надію на те, що переговори “допоможуть краще зрозуміти один одного і сприятимуть зміцненню дружніх відносин між збройними силами Росії та Ізраїлю”.

Як відомо, 14 жовтня президент РФ Володимир Путін заявив, що світовій спільноті пора задуматися про те, як допомогти Сирії “після війни”.

Того ж дня сирійська армія повідомила про взяття раніше зайнятого “Ісламською державою” міста Маядін. Ці дані підтвердили в російському міноборони.

Путін зазначив, що Росія докладає значних зусиль для стабілізації обстановки в Сирії: за два роки (після початку операції російських ВКС) значно скоротилася підконтрольна терористам територія, звільнено низку великих населених пунктів, завдано відчутної шкоди інфраструктурі терористів.

Президент РФ також згадав про домовленості щодо створення в Сирії чотирьох зон деескалації, досягнутих в Астані за участю країн-гарантів – Росії, Ірану і Туреччини.
Він вказав, що “ці домовленості створюють умови для прямого діалогу між урядом і опозицією, до об’єднання зусиль в інтересах якнайшвидшої ліквідації терористичного осередку, встановлення миру і збереження єдності Сирії”.

Раніше Росія вже заявляла про скорочення своєї військової присутності в Сирії і виведення військ, однак на практиці продовжила масовану участь у бойових діях – як регулярними підрозділами, так і через приватні військові компанії.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна