Нацгвардія України стала членом Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи й Середземномор’я – FIEP

 

Національна гвардія України отримала статус повноправного члена Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи й Середземномор’я (FIEP).

“На саміті директорів і командувачів Асоціації сил жандармерії і поліції країн Європи і Середземного моря в статусі військової установи (FIEP) 16 жовтня в місті Амман (Йорданія) ухвалено рішення про надання Національній гвардії статусу повноправного члена Асоціації”, – йдеться в повідомленні  прес-служби НГУ.

За словами заступника командувача Нацгвардії генерал-лейтенанта Миколи Балана, надання статусу повноправного члена є “визнанням Нацгвардії рівною правоохоронною структурою серед аналогічних структур не тільки Європи, а й усього світу”.

“Сьогодні досягнуто одну з найважливіших стратегічних цілей, які стоять перед Національною гвардією України з моменту її створення… Ця подія є потужним імпульсом і чітким сигналом до продовження реформ у Національній гвардії України, адаптації національного законодавства України до демократичних норм і стандартів провідних країн світу”, – зазначив Балан.

Він наголосив, що останні події на сході України, однієї з найбільших країн Європи, довели необхідність мати сильну правоохоронну структуру саме з військовим статусом, здатну ефективно реагувати на внутрішні і зовнішні загрози.

Заступник командувача НГУ відзначив зацікавленість Нацгвардії в досвіді кожної структури-члена Асоціації і водночас запевнив у готовності ділитися своїм досвідом у рамках діяльності Асоціації.

Під час Саміту також відбулася передача головування в Асоціації FIEP від ​​жандармерії Йорданії до жандармерії Туреччини.

Турецька сторона запропонувала кілька актуальних тем на наступний рік. Учасники Саміту підтримали тему: “Запобігання терористичним атакам у місцях масового скупчення людей”.

Читайте також:
СБУ викрила жінку-техніка з Нацгвардії, яка передавала секрети в Росію. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна