Акція 17.10: мітингувальники з боєм пробилися на площу перед ВР із наметами

 

Працівники поліції пропустили активістів з наметами на площу Конституції перед Верховною Радою, де зранку 17 жовтня проходить мітинг за політичну реформу.

Як передає УНІАН, це відбулося після сутичок між активістами та поліцією на розі вулиць Садової та Грушевського.

Після протистояння поліція створила коридор, щоб активісти безперешкодно перейшли у бік площі Конституції з наметами та іншим інвентарем для наметового містечка.

Після цього частина поліцейських перемістилася з перехрестя під ВР.

Активісти із символікою на одязі батальйону “Донбас” разом з іншими мітингувальниками направилися до площі Конституції.

Як заявив позафракційний нардеп, член партії “Рух правих сил” Юрій Дерев’янко, акцію під ВР планується зробити безстроковою.

Сутички на Грушевського відбувалися після 16:00. Вони почалися після блокування поліцією проходу крізь рамки металошукачів у бік Верховної Ради.

Частина бійців Національної гвардії направлялася від будівлі парламенту до рогу вулиць Грушевського і Садової, щоб допомогти працівникам поліції у блокуванні проходу крізь рамки. У цей момент декілька молодиків із закритим обличчям почали бити нацгвардійців, передає УНІАН. Інша частина активістів почали виламувати металеві огородження, які стоять біля металевих рамок, та битися з працівниками поліції.

Деякі з мітингувальників, які намагалися пройти кордон поліції, тримали у руках чохли, у яких, ймовірно, були намети.

Внаслідок сутичок один із мітингувальників дістав поранення голови. Також під час сутичок постраждав працівник поліції.

Після бійки він лежав на тротуарі, у нього з носа текла кров. Медичні працівники надавали йому допомогу.

Як інформувала “Новинарня“, перед цим нацгвардійці заблокували протестувальників з наметами у дворі на вулиці Грушевського.

Тим часом після 17:00 Верховна Рада почала розгляд у другому читанні урядового проекту закону про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів (№6327, так звана медична реформа).
До законопроекту до другого читання надійшло 893 поправки.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 жовтня біля Верховної Ради відбувається акція з вимогою ухвалити закони в рамках так званої “великої політичної реформи” – про виборчу систему з відкритими списками, Антикорупційний суд і скасування депутатської недоторканності.

Читайте також:
Акція 17.10: у Раді – боротьба двох реформ, а мітинг під ВР уже майже розійшовся

Шоу 17.10 триває: комітети заблоковано,
Гончаренка закидали яйцями під написом “Му*ак”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна