Суднам із Криму заборонили заходити в турецькі порти. В Москві насторожені

 

Турецьким портам, морським агентам, операторам і судновласникам офіційно повідомили про те, що “судна, які прибувають із регіону анексованого Росією Криму та його портів, не пропускаються до Туреччини, а дозвіл на відплиття з портів цього регіону не надається”.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

За її словами, керівництво палати судноплавства торгово-промислової палати Туреччини направило всім суб’єктам морських перевезень і портового бізнесу циркулярний лист “Певні принципи судноплавства в регіонах Чорного моря і Криму”, в якому міститься заборона для суден із Криму заходити в турецькі порти.

Перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки РФ Франц Клінцевич насторожений рішенням Туреччини заборонити прийом кораблів із портів Криму.
Це, можливо, підштовхне Росію на корекцію відносин між двома країнами, заявив він у коментарі агентству ТАСС.

“Ніхто не сумнівається в здатності Туреччини проводити політику, що відповідає її інтересам. Водночас, штучне випинання своїх амбіцій може стати перешкодою для спільних дій Росії та Туреччини в Сирії. Але набагато гірше, якщо Туреччина своїми останніми кроками свідомо штовхає нас на корекцію відносин між двома країнами”, – сказав Клінцевич.

Він назвав рішення Анкари недружні і зазначив, що Росія “уважно відстежуватиме ситуацію”.

“Не хочу бути надто категоричним у оцінках, але це рішення міністерства транспорту, судноплавства і комунікацій Туреччини насторожує. Його, м’яко кажучи, дружнім назвати не можна. Тим більше, що тут явно не обійшлося без вказівного перста верховної влади Туреччини”, – вважає сенатор.

Варто зазначити, що таке рішення Туреччина ухвалила після візиту до Києва президента ТР Реджепа Таїпа Ердогана.

Читайте також:
У вересні до портів Криму заходило 30 суден-порушників, – МінТОТ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна