Україна позивається до СОТ за право торгувати з Росією цукерками

 

Україна подала до Світової організації торгівлі новий позов проти Російської Федерації – щодо обмеження імпорту продовольчої та промислової продукції.

Про це повідомила торговий представник України – заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська у “Фейсбуці“.

Вона поінформувала, що сьогодні, 13 жовтня, Україна надіслала вимогу про проведення консультацій із Російською Федерацією.

“Протягом 2013-2015 років Росія запровадила низку заходів, спрямованих на обмеження імпорту соків, пива, кондитерської продукції, шпалер походженням з України. Як наслідок, експорт продукції до РФ, на традиційний ринок, фактично припинився”, – зазначила Микольська.

Тому, за її словами, Україна направила вимогу про проведення консультацій з РФ стосовно обмежувальних заходів щодо імпорту перелічених вище товарів.

Як зауважила заступниця міністра, це вже третя справа проти Росії в СОТ.

В лютому 2017 року Україна в рамках свого членства у Світовій організації торгівлі подала позов проти Росії через запроваджені Москвою з 2016 року численні транзитні обмеження щодо українських товарів.
Взимку 2016 року був значно обмежений експорт українських товарів у Росію, а потім було накладено повне ембарго на експорт продовольства з України в Росію. У липні 2016-го Росія продовжила політику торговельних обмежень, закривши транзит українських товарів по своїй території в напрямку третіх країн, передусім до Казахстану та Киргизстану.
Наприкінці серпня повідомлялося, що Україна до кінця року може подати позов до СОТ з питання поставок сільськогосподарської продукції.

Читайте також:
Росія анонсувала позов у СОТ проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна