Американську родину визволили з 5-річного полону талібів. Уже з дітьми

 

11 жовтня в результаті секретної операції була врятована американська сім’я з п’яти чоловік, яка перебувала протягом п’яти років в заручниках у терористичного угрупування в Пакистані.

Представники антитерористичної групи заявили, що цей випадок став одним із найтриваліших викрадень за участю американських громадян в новітній історії.

У 2012 році 31-річна американка Кейтлан Коулман та її 34-річний чоловік-канадець Джошуа Бойл були викрадені під час їх подорожі в гірському регіоні недалеко від Кабула, столиці Афганістану. Після цього партизанська повстанська група Хаккані, що має зв’язки з “Талібаном”, відправила подружжя в Пакистан.

На момент викрадення Коулман була вагітна.

У 2013 році пара в двох відеороликах звернулася до уряду США з проханням звільнити їх від талібів.
У наступному відеозверненні, оприлюдненому 2016 року, подружжя висловило побоювання, що їх можуть стратити у відповідь на напади й тиск по відношенню до талібів. При цьому на відеозапису Коулман з’явилася в традиційній хустці жінок-мусульманок, а в Бойла була довга борода.

“Наші викрадачі стверджують, що будуть проводити репресії в нашій родині, – сказав Бойл на відео. – Вони збираються стратити нас, жінок і дітей, якщо політика афганського уряду не буде скасована США або Канадою”.

Батьки, Джим і Лін Коулман, розповіли виданню Circa News, що в листопаді 2015 року отримали листа від своєї дочки, в якому вона написала, що народила другу дитину в неволі.

Загалом на момент звільнення у пари було троє дітей.

Пакистанські військові заявили, що чоловік, дружина і їх троє дітей були звільнені в рамках “розвідувальної операції” в координації з США.

Білий дім високо оцінив цю подію як позитивну ознаку тіснішої співпраці з Пакистаном у боротьбі з тероризмом.

“Ми з полегшенням видихнули, коли дізналися, що після п’ятирічного полону Джошуа Бойль, його дружина Кейтлан Колеман і троє маленьких дітей були звільнені й перебувають у безпеці”, – сказала міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, передає “Укрінформ“.

“Канада тісно взаємодіяла із урядом США, Афганістану й Пакистану і дякує їм за зусилля, які призвели до звільнення заручників”, – зазначила глава МЗС Канади.

“Джошуа, Кейтлін, їх діти й члена родин Бойль і Колеман протягом останніх п’яти років пройшли через страшне випробування. Ми готові підтримати їх на шляху до видужання”, – наголосила Фріланд.

Читайте також:
Як вижити в полоні та після нього

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна