У Сирії вбита британська “Біла вдова” Джонс, яка воювала за ІДІЛ

 

У Сирії в ході атаки американського безпілотника ліквідована британська громадянка Саллі Джонс, відома за прізвиськом Біла Вдова, що воювала у лавах терористів “Ісламської держави”.

Як пише The Guardian, Джонс вела пропаганду в соціальних мережах, зокрема у “Твіттері”, однак в останні місяці її активність припинилася.

Про вбивство Джонс ще в червні неподалік сирійсько-іракського кордону ЦРУ США повідомило своїх британських колег, інформує The Sun. Зазначається, що разом з “Білою вдовою” загинув її 12-річний син.

За інформацією видання, Джонс убили, коли вона втікала з Ракки, прямуючи до прикордонного сирійського міста Меядін.
У Пентагоні офіційно не підтверджують смерть терористки.

Уродженка Сполученого Королівства Саллі Джонс після прийняття ісламу переїхала з Британії до Сирії, де у 2013 році приєдналася до свого чоловіка-британця Джунейда Хуссейна, який був вербувальником ІДІЛ.
У 2015 році він загинув в ході атаки американського безпілотника, після чого преса почала називати Джонс “Білою вдовою”.

Читайте також:
Іракська армія висміює бойовиків ІДІЛ, які масово втікають
із Мосула в жіночому вбранні. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна