У Краснодарі українських лікарів не допустили до викраденого ФСБ Гриба

 

У СІЗО Краснодара (РФ) українських лікарів не допустили до затриманого 19-річного громадянина України Павла Гриба.

Про це у коментарі УНІАН сказав директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

“На превеликий жаль, доступ лікарі не отримали. Зверталися скрізь, де тільки можливо”, – сказав Погорельцев.

“Зараз отримали інформацію про те, що доступ іноземних лікарів не передбачений чинним законодавством Російської Федерації. Власне кажучи, це відмова у доступі нашим лікарям до затриманого громадянина України, до Павла”, – наголосив дипломат.

“Ми наразі наших спроб не полишаємо і, очевидно, завтра теж будемо намагатися вирішити питання таким чином, щоб українські лікарі все ж потрапили до Гриба, і тому вони завтра будуть так само у Краснодарі”, – сказав Погорельцев.

“Сьогодні лікарі повернуться в Ростов, завтра знову намагатимемося забезпечити їхній допуск до затриманого”, – сказав директор ДКС.

Як повідомляла “Новинарня“, 28 серпня член громадської ради Державної прикордонної служби України, колишній офіцер ДПСУ Ігор Гриб заявив про зникнення свого 19-річного сина. За його словами, 24 серпня Павло поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки у соціальних мережах. Дівчина ж мала приїхати на зустріч з Росії.
У Гомелі батько з’ясував, що Павло перебуває в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), а ініціатором розшуку є ФСБ РФ по Краснодарському краю (Сочі).

7 вересня стало відомо, що Павло утримується у слідчому ізоляторі № 5 в Краснодарі.

Суд у Краснодарі постановив заарештувати Павла до 17 жовтня.

15 вересня у МЗС повідомили, що Гриба перевели зі слідчого ізолятора до медичної установи. 16 вересня його повернули до слідчого ізолятора.

Хлопець має важку вроджену хворобу та потребує щоденного специфічного лікування.

6 жовтня адвокат Євгенія Закревська заявила, що Європейський суд з прав людини запрошує українських лікарів до Павла, щоб вони оцінили стан його здоров’я і дізналися, чи отримує він необхідне лікування.

Читайте також:
Грибу не дозволили говорити з консулом українською і не дають необхідних ліків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна