Президентом Ліберії став колега Шевченка по “Мілану”

 

Президентом Ліберії обраний володар “Золотого м’яча-1995”, колишній гравець італійського клубу “Мілан” Джордж Веа.

Про це сьогодні, 12 жовтня, вже від ранку повідомляють місцеві ЗМІ, хоча офіційні результати голосування мають стати відомі лише надвечір.

Вибори президента однієї з найбідніших країн Африки відбулися у вівторок, 10 жовтня. Суперником 51-річного Веа був чинний віце-президент Ліберії Джозеф Бокай.

У разі своєї перемог колишній футболіст змінить на посту президента лауреатку Нобелівської премії миру за 2011 рік Елен Джонсон-Серліф, яка очолювала країну два шестирічні терміни поспіль.

У 2005 році Веа також балотувався в президенти й навіть виграв перший тур, здобувши 28% голосів виборців. Але в другому турі програв Елен Джонсон-Серліф, яка стала першою в історії Африки жінкою на посаді президента.

Сам Веа, до слова, свого часу став першим і досі залишається єдиним африканським футболістом, який отримав “Золотий м’яч”. І єдиним володарем цієї нагороди, чия збірна ніколи не грала у фінальній частині чемпіонату світу.

За свою кар’єру, крім “Мілана”, ліберійський нападник грав також у “Монако”, “ПСЖ”, “Челсі”, “Манчестер-Сіті” та “Марселі”.

За національну збірну Ліберії Веа зіграв 60 матчів, забивши 22 голи.

 

По завершенні спортивної кар’єри у 2003 році футболіст присвятив себе гуманітарній та політичній діяльності.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна