Бізнесмени з корупційних тендерів Міноборони втекли за кордон, – ЗМІ

 

Підозрювані в причетності до розкрадання 149 млн. гривень при закупівлі палива для Міноборони посадові особи ТОВ “Трейд Коммодіті” (Кам’янське) втекли з  України.

Про це, посилаючись на джерело у правоохоронних органах, повідомляє агенція “Українські новини”.

“Вони всі втекли, на жаль”, – сказав співрозмовник.

За його словами, ймовірно, посадовцям вдалося сховатися, оскільки хтось “злив” інформацію про те, що готується спецоперація НАБУ й САП щодо затримання фігурантів.

За непідтвердженою інформацією ЗМІ, двоє можливих фігурантів виїхали з України близько місяця тому і відтоді не поверталися.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 жовтня детективи НАБУ і САП затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського та директора Департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів МОУ Володимира Гулевича.
НАБУ викрило корупційну схему розтрати державних коштів на суму понад 149 млн. гривень при закупівлі палива для Міноборони України.
Пізніше керівник САП Назар Холодницький повідомив про ще дві підозри.

Нардеп з БПП Сергій Лещенко заявляв, що за ТОВ “Трейд Коммодіті”, яке виграло тендерів на 4,8 млрд. грн., стоїть Андрій Адамовський – бізнес-партнер нардепа від БПП Олександра Грановського.
Сам Грановський заперечує свою причетність до компанії “Трейд Коммодіті”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна