Справа про корупційну закупівлю пального для МОУ: “Трейд Коммодіті” виграла тендерів загалом на 5 млрн.

 

Компанія “Трейд Коммодіті”, яка, ймовірно, фігурує в корупційній схемі закупівлі палива для Міністерства оборони, починаючи з 2016 року виграла державних тендерів на 4,8 мільярда гривень.

Про це свідчать договори на отримання тендеру, підписані ТОВ “Трейд Коммодіті”, опубліковані на платформі держзакупівель “Prozorro”.

Із березня до кінця 2016 року, компанія підписала договорів на 1,3 млрд. гривень, а за 2017 рік ця сума склала ще 3,5 мільярда.

 

 

Крім тендерів МОУ, “Трейд Коммадіті” неодноразово вигравала аукціони “Укрзалізниці”, “Енергоатому”, “Центренерго”, а також кількох морських портів, зокрема Маріупольського, Бердянського та Білгород-Дністровського.

Із Міністерством оборони, починаючи з березня 2016 року, компанія підписала договорів про постачання палива на 301 млн. грн. Крім того, ще 9 млн. грн. “Трейд Коммодіті” мала отримати окремо від військової частини №9935 в місті Подільськ Одеської області.

Як відомо, 11 жовтня детективи НАБУ і прокурори САП затримали заступника міністра оборони генерал-лейтенанта Ігоря Павловського і директора департаменту держзакупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимира Гулевича.
Ідеться про корупційну схему з розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень під час закупівлі палива для Міністерства оборони.

За даними деяких ЗМІ, у злочинній схемі фігурує компанія “Трейд Коммодіті”, що може мати відношення до високопоставленого нардепа від БПП Олександра Грановського. Сам депутат заперечує причетність до цієї фірми.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив про намір оголосити підозри ще дві підозри посадовцям МОУ, крім Павловського і Гулевича, у справі про корупційну схему з розтрати держкоштів при закупівлі палива.

За словами Холодницького, Павловському і Гулевичу загрожує від 8 до 12 років ув’язнення. Прокуратура проситиме обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн. грн. кожному.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна