СБУ викрила жінку-техніка з Нацгвардії, яка передавала секрети в Росію. ВІДЕО

 

Жінка-військовослужбовиця з Національної гвардії, яка є носієм секретів, викрита в роботі на російські спецслужби співробітниками СБУ.
Про це на брифінгу 11 жовтня повідомив голова СБУ Василь Грицак.

Військова контррозвідка СБ України встановила, що технік-оператор відділу інформаційного забезпечення Центральної бази зберігання Нацгвардії була завербована під час поїздки до рідної сестри, як мешкає в Москві.

“Вона погодилася співпрацювати з представниками Головного управління генштабу збройних сил РФ”, – заявляють в СБУ.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, оперативники спецслужби задокументували передачу техніком-оператором російській спецслужбі інформації з обмеженим доступом.

Підібрані за завданням спецслужб РФ файли з майже 40 документами жінка копіювала та надсилала з власного планшета через секретний чат, створений замовниками в одному з інтернет-комунікаторів.

Наразі секретоносійці повідомлено про підозру в скоєнні злочину. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
Затриманий ФСБ за “шпигунство” Долгополов ще в 2014 році зрадив Україну, – Генштаб

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна