Обстріл на Приморському напрямку тривав 18 годин, у ЗСУ – четверо поранених

 

Протягом минулої доби, 9 жовтня, у зоні АТО бойовики стріляли на всіх напрямках. Загалом вони порушили “режим тиші” 12 разів. Вогонь у відповідь українські військові відкривали вісім разів.

“Найбільш інтенсивні бойові дії йшли на Маріупольському напрямку, де бойовики не припиняли збройні провокації 18 годин поспіль”, – розповів на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, незаконні збройні формування обстрілювали з 2-ї до 20-ї години Гнутове, Широкине, Талаківку та Красногорівку.
Під час цих протистоянь двоє українських військових отримали поранення, ще двоє – бойові травми.

У Широкиному противник застосував міномет. “Бойовики встигли випустити дві міни, поки українські військовослужбовці не накрили їх вогнем зі станкового протитанкового гранатомета. У Гнутовому ворог обстрілював наші позиції з озброєння БМП, автоматичних гранатометів і кулеметів. У відповідь українські військовослужбовці застосували великокаліберні кулемети та СПГ. У бік Талаківки та Красногорівки упродовж 20 хвилин противник вів вогонь зі стрілецької зброї та ручного гранатомету. Сили АТО відповідали влучним вогнем з великокаліберних кулеметів”, – розповів речник Міноборони з питань АТО.

На Луганському напрямку бойовики порушили режим тиші п’ять разів. Незаконні збройні формування двічі відкривали вогонь зі стрілецького озброєння та гранатометів у Новоолександрівці, тривалість кожного обстрілу – від 20 до 30 хвилин. Також ворог обстріляв з легкої піхотної зброї Станицю Луганську, Валуйське та Трьохізбенку.

На Донецькому напрямку українські військові зафіксували три збройні провокації. Бойовики обстріляли зі стрілецької зброї українські позиції біля Авдіївки, Невельського та Зайцевого.

Раніше штаб АТО інформував, що неподалік Гнутового близько 18-ї години один наш захисник був поранений, інший отримав бойову травму. Ще один боєць ЗСУ був поранений уночі біля Красногорівки внаслідок обстрілу з АГС. Під ранок 9 жовтня бойову травму отримав військовий біля Талаківки.

Читайте звіт про 8 жовтня:
Доба АТО: без втрат, хоча ворог “насипає” із важких мінометів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна