Музикант Бабкін після зірваного концерту пояснив свої гастролі в Росії та окупованому Криму

 

Після того, як 7 жовтня праві активісти зірвали концерт Сергія Бабкіна у Львові, музикант відповів на звинувачення щодо його гастролей у Росії та окупованому Криму з 2014 року.

“Гастролі в Росії: по-перше, я вважаю, що 10 тисяч людей, які хором співають пісні українською мовою в самому центрі Москви – це перемога України”, – написав Сергій Бабкін насвоїй сторінці у “Фейсбуці”.

Артист додав, що він не виступає в Росії для політиків і еліти, а лише для людей, які ще й після концертів “просять вибачення за дії своєї влади”.

“Ми вважаємо надзвичайно важливим під час засилля пропаганди підтримувати цих людей і показувати їм справжню Україну, а не ту, яку їм подають їх телевізори”, – заявив співак.

За словами виконавця, він не їздить в Росію заради грошей, крім того – частину заробленого завжди передавав на благодійність (зокрема в дитячі будинки і в зону АТО), віддаючи перевагу анонімним пожертвам. Також зароблені в Росії гроші музикант інвестує в розвиток українського мистецтва: запис альбомів, зйомки кліпів, продакшн та інше.

“Виступ у Криму: так, ми дійсно виступали в Криму в 2014 році, але виступали в українському Криму, заїхавши в нього з материкової частини України і продовжуємо вважати: “Крим – Україна”. На нашому концерті люди піднімали українські прапори, а в якості автографів ми писали людям “Слава Україні”, – додав Сергій Бабкін.

Артист заявив, що він “патріот України, і доводить це щодня”.

Також Бабкін підкреслив, що перед концертом у Львові він пропонував ініціаторові протестної акції Антону Петровському зустрітися й обговорити ситуацію сам на сам, однак той відмовився, оскільки йому “потрібен скандал і максимальний розголос”.

Після того, як концерт було зірвано, організатори обіцяють повернути гроші вза квитки з понеділка, 9 жовтня.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, на зустрічі з громадськістю перед концертом, що був заблокований, Сергій Бабкін відмовився визнати збройну агресію РФ проти України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна