Відкрито меморіал загиблим бійцям 93 омбр, який напередодні облили фарбою вандали. ФОТО

 

У селищі міського типу Черкаське неподалік Дніпра відкрили пам’ятник загиблим бійцям 93-ї окремої механізованої бригади.

Про це повідомив у “Фейсбуці” радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Іван Начовний.

Меморіал, кошти на який збирали і військові, й небайдужі цивільні, розташований на території пункту постійної дислокації 93 омбр.

Пам’ятник відкритий на честь  бійців бригади, що загинули як в “АТО”, так і в інших війнах.

При цьому, як повідомив волонтер Роман Донік, у ніч перед відкриттям невідомі вандали облили пам’ятник фарбою, а банер бригади порізали ножем.

“У містечку написали «Смерть укропам» і «Слава ДНР». Війна – вона всюди. Навіть у військових містечках залишилося багато «ватників» від РККА («Рабоче-крестьянская Красная армия» – Н). Але це показник. Наскільки все правильно робиться, що вскрилися ті, хто четвертий рік сидів у підпіллі”, – зазначив Донік.

Прес-офіцер Олександр Галкін розповів на радіо “Армія ФМ”:
“В цілому весь проект меморіалу- це довгостроковий проект. Ідея виникла в кінці 2014 року, але на той момент бригада брала участь у бойових діях і не було можливості зайнятись цим питанням.
Конкретно будівництво почалось нещодавно, перші кошти дали військовослужбовці нашої бригади, кинули клич. Потім підключились волонтери, церква, звичайні люди; був навіть випадок, коли дівчинка з Новомосковська передала 20 гривень зі словами, щоб ці кошти пішли на пам’ятник і імена героїв було увіковічнено.

На відкритті були присутні всі представники обласних органів влади, військові, волонтери, родини загиблих, родичі військових, ветерани, наприклад, підполковник запасу з позивним “Тополь”, який обороняв Донецький аеропорт, спеціальні гості – військові з Великої Британії, які приїхали за обміном. Вони теж поклали квіти.

На жаль, стався прикрий випадок. Вночі з 6-го на 7 жовтня була спроба зірвати церемонію. Був акт вандалізму. Спроба спаскудити пам’ятник – залили фарбою. На щастя, успіхом це не увінчалось ,відкриття відбулось. Дуже прикро, були написи “Слава ДНР” і “Смерть укропам”. Написано заяву до правохоронних органів.
Це показовий факт: наші приховані вороги більше, ні три роки знаходились у підпіллі, а зараз почали біснуватись”.

Читайте також:

93-тя бригада розповіла, як завдяки фарту звільнила Авдіївку три роки тому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна