Праві активісти в Києві розгромили незаконну АЗС та побилися з поліцією. ФОТО, ВІДЕО

Фото: ФБ Оборона Позняків-Осокорків від тотальної забудови

Близько трьох сотень жителів київського мікрорайону Позняки за підтримки правих активістів у середу ввечері, 4 жовтня, влаштували мітинг з вимогою знесення автозаправної станції, яка будується на вул. Ревуцького, 8, та зруйнували її.

Як повідомило видання LB.ua, до протестувальників прибув начальник Дарницького районного відділу поліції Сергій Чернишов. Активісти закидали його яйцями.

Після цього почалися сутички з поліцією за участю активістів “Національного корпусу”. Активісти взяли в кільце співробітників поліції. Ті викликали підкріплення і застосували силу до протестувальників, а також сльозогінний газ. Мітингарі використали каміння.

Одному з поліцейських розбили голову.

Разом з тим серед постраждалих протестувальників – неповнолітній. Підліток, імовірно активіст політичної партії “Національний корпус”, отримав травму ноги. Його забрала машина “швидкої допомоги”.

Після активного протистояння з поліцією на території АЗС активісти перекрили проїжджу частину вулиці.

Протестувальники встановили загородження з автомобільних шин і частин поламаної огорожі АЗС. Було заблоковано рух автотранспорту в бік вулиці Ахматової.

Станом на 22:00 поліція відтіснила протестувальників з території заправки.

Розгром заправки:

Знесення заправки у Києві на Ревуцького _1 Знесення заправки у Києві на Ревуцького
<
>
Фото: ФБ Оборона Позняків-Осокорків від тотальної забудови

Під час сутичок на акції проти будівництва АЗС на Ревуцького постраждали близько 14 осіб, серед них три журналісти. Про це повідомив координатор загонів швидкого реагування Червоного Хреста Тарас Логгінов, передає “Громадське“.

“Є близько п’яти [травмованих] протестувальників, троє журналістів і близько п’яти поліцейських. І побитий один депутат. Стан одного — дуже важке поранення ноги, іншим надали допомогу на місці”, — розповів Логгінов.

Депутат Київської міськради Олексій Новіков повідомив, що він також постраждав, його згодом відвезла швидка
“Я прийшов підтримати людей, що проти забудови. Але не представлявся, що я депутат Київради. Під час цієї події мене намагалася затримати поліція, досить жорстко”, — сказав він.

Майор поліції Віктор Луценко у коментарі “Громадському” повідомив, що на акції протесту кілька десятків громадян вчинили провокацію.

“Тут відбувався мітинг громадян проти забудови. Потім кілька десятків громадян у масках вчинили провокацію і зникли. Зараз тут тривають слідчі дії. Про затриманих і поранених не можу сказати”, — сказав він.

За словами місцевих жителів, з теплокомунікації їхнього будинку беруться на АЗС електрику й газ. “Ми зверталися і до міськради, і до міського голови. Всі нам обіцяють, що проблема із забудовою буде вирішена. Але це все тягнеться через суди”, — розповіла місцева жителька Тетяна.

Журналісти розповіли, що після протестів киян міськрада в липні запустила процес розірвання договору на оренду земельної ділянки по вулиці Ревуцького, 8, де ведеться будівництво АЗС “ОККО”. Однак будівництво тривало.

Після того, як у серпні активісти провели акцію проти будівництва, прокуратура подала позов до суду про знесення заправки та клопотання про накладення арешту на земельну ділянку під АЗС. Крім того, прокуратура просила суд заборонити будь-які дії, пов’язані з будівництвом на цій ділянці.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна