Печерський суд визначив домашній нічний арешт і другому екс-посадовцю МВС, підозрюваному в справі Майдану

 

Печерський райсуд Києва відправив під нічний домашній арешт посадовця Міністерства внутрішніх справ часів Майдану Анатолія Серединського.

Як передає “Новинарня“, про це із суду повідомив кореспондент “Цензора”.

За даними обвинувачення, Серединський брав участь у координації дій спецпідрозділу МВС “Беркут” під час штурму Майдану 18-19 лютого 2014 року.

Тоді він був начальником відділу організації служби управління організації служби роботи конвойних підрозділів спеціальних установ і судової міліції департаменту громадської безпеки МВС.
Тепер Анатолій Серединський – заступник голови департаменту превентивної діяльності Нацполіції.

Прокуратура вимагала для Серединського арешт терміном 60 діб у СІЗО.

Як і під час попередніх засідань, заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич відвідав Печерський районний суд 4 жовтня та запропонував взяти на поруки Серединського. Він зазначив, що знає його з антитерористичної операції.

Як інформувала “Новинарня“, раніше слідчі повідомили про підозру трьом колишнім високопоставленим посадовцям МВС України, двоє з яких наразі займають керівні посади в Нацполіції.
Крім Анатолія Серединського, йшлося також про начальника департаменту превентивної діяльності Нацполіції Ігоря Бабича, а також Сергія Поготова.

Підозри їм стосуються розробки проектів постанов Кабміну, якими надавався незаконний дозвіл  на використання спецзасобів (гранат), привезених з Росії під час Майдану; видачі силовикам у лютому 2014 року цих гранат для використання у нападах на протестувальників; координації (сприяння) працівників силових відомств під час штурму Майдану 18-19 лютого тощо.

Підозра Сергія Поготова та Анатолія Серединського включає в тому числі пособництво в умисному убивстві, що було вчинене за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб.

У цій же справі фігурує генерал Нацгвардії Володимир Гриняк.

2 жовтня Печерський районний суд обрав для Сергія Поготова запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час – як згодом і Серединському.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна