НАТО підтримує миротворчу місію на всій території Донбасу

 

Північноатлантичний альянс підтримує ідею розташування миротворчої місії ООН на сході України на всій території конфлікту, включно з непідконтрольною нині Києву ділянкою українсько-російського кордону.
Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Ми підтримуємо всі ідеї і пропозиції, що можуть допомогти втілити мінські домовленості, дотримуватися припинення вогню, відвести важкі озброєння”, – додав він.

Читайте також:
Волкер: Введення на Донбас миротворців ООН дозволить провести там вибори

Як повідомляла “Новинарня“, президент України Петро Порошенко на Радбезі й Генасамблеї ООН виступив з ініціативою розгорнути миротворчу місію на Донбасі. Причому в цій місії не має бути росіян, і вона має поширюватися на всю територію Донбасу, включно з україно-російським кордоном.
США підтримали українську ініціативу введення миротворчої місії Організації Об’єднаних Націй на Донбас.
Водночас Росія наполягає на власному проекті задіяння міжнародного контингенту ООН для охорони СММ ОБСЄ лише на лінії розмежування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна