Боєць 14 омбр винайшов і зібрав для бригади величезний морозильник

Супер-холодильник винайшов і зібрав власними руками боєць 14-ї окремої механізованої бригади, старший солдат Юрій Сторожук, який нині виконує бойові завдання на Луганському напрямку району проведення АТО.

Про винахід 26-річного військовослужбовця, який служить за контрактом з 2016 року, розповідає прес-центр штабу АТО.

Морозильна камера перероблена зі старого автомобільного причепу на колесах. Її внутрішні габарити: 4 метри в довжину, 2 метри в ширину і 1,9 метра у висоту.

Перш ніж оббити все всередині тонкими листами нержавіючого заліза, Юрій повністю покрив стіни й стелю морозильника тонким шаром термостійких матеріалів.

“Найважче було знайти необхідний потужний компресор, який став би «серцем» апарата. Тут стали в пригоді дружні зв’язки з екс-колегами з високих технологій”, – розповідає конструктор.

Із рештою необхідних матеріалів допомогли волонтери, які підтримують 14 омбр.

Фото: прес-центр штабу АТО

“У фіналі я пофарбував причеп ззовні в захисний колір і дав йому назву «Мороз-14», використавши частину назви нашої бригади. На всі роботи, які я виконав у вільний від служби час, пішло 2 місяці”, – підсумував винахідник-піхотинець.

Зараз мобільну морозильну камеру, аналогів якої поки що у війську немає, використовують в інтересах тилового забезпечення всієї бригади. У ній одночасно можуть зберігатися 2,3 тонни свіжого м’яса.

“У майбутньому я планую зробити польову лазню на колесах. Окрім душового відсіку, обов’язково передбачу в ній навіть невеличку парну з камінцями”, – розповідає про свої плани Юрій Сторожук.

Читайте також:

Бійцям 57-ї бригади на передову передали лазне-пральний комплекс із сауною. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна