Вересень – місяць найменших жертв серед цивільних на Донбасі з початку війни, – Сайдік

 

Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Мартін Сайдік визнав, що вересень став місяцем найменшої кількості жертв серед цивільних за весь час конфлікту на сході України.

“За даними ООН, у вересні кількість цивільних жертв була найнижчою за весь час конфлікту: двоє вбитих і 16 поранених”, – повідомив Сайдік журналістам після засідання ТКГ в Мінську 4 жовтня, передає “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, з середини вересня кількість порушень режиму припинення вогню залишається помітно нижчою порівняно з початком “шкільного перемир’я”, яке стартувало 25 серпня.

“Завдяки також “хлібному перемир’ю” з червня стабільно і помітно знижується число жертв серед цивільного населення”, – зазначив Сайдік.

“Однак ми, на жаль, не можемо говорити про те, що ситуація в зоні конфлікту є стабільною, тому ТКГ і надалі докладатиме всіх зусиль для подальшого забезпечення режиму безстрокового припинення вогню”, – підкреслив спецпредставник ОБСЄ.

Як зазначив Мартін Сайдік, у зв’язку з цим важливі спільні зусилля всіх сторін.

“Діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ є незамінною частиною процесу щодо мирного врегулювання. У зв’язку з цим важливо уникнути публічних полемік, які ставили б під сумнів надійність і конструктивність роботи місії”, – підкреслив він.

За інформацією Сайдіка, підгрупа з безпеки обговорювала в середу в Мінську питання дотримання режиму припинення вогню, розведення сил і засобів, відведення важкого озброєння, захист об’єктів цивільної інфраструктури і створення навколо них зон безпеки.

Нагадаємо, вересень-2017 став також місяцем найменших бойових втрат Збройних сил України з початку АТО.

Читайте також:
Підсумки ТКГ: бойовики погодилися відкрити КПВВ “Золоте”
і платити за воду, Фріш їде до полонених ОРЛО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна