На Донеччині двох посадовців взяли на хабарі за участь у відновленні соціальної інфраструктури

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою сил АТО викрили двох посадовців у Донецькій області на хабарах у майже півмільйона гривень.
Новинарня” про це дізналася з повідомлення прес-центру СБУ 4 жовтня.

“Правоохоронці встановили, що перший заступник голови однієї з райдержадміністрацій та чиновник Краматорської міськради паралельно вимагали «відкати» від підприємця, який виконав підрядні роботи за бюджетні кошти. Бізнесмен розробив проектну документацію для відновлення соціальної інфраструктури Донбасу, знищеної терористами. Оперативники спецслужби задокументували, що перший заступник вимагала від комерсанта 410 тисяч гривень, що становило 50% від суми виконаних робіт”, – розповіли в СБУ.

Під час обшуку в службовому кабінеті посадовця правоохоронці виявили всю суму хабара.

Одночасно співробітники СБ України затримали у Краматорську чиновника міськради під час отримання від представника бізнесмена 75 тисяч гривень “відкату”.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”, – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років).

Обох посадовців затримано згідно зі ст. 208 КПК. Тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

Читайте також:
На Донеччині поліцейський вчинив ДТП, тікаючи з хабарем від прокуратури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна