Міноборони просить додатково на арсенали 100 млн. грн.

 

Міністерство оборони виступає за збільшення фінансування утилізації боєприпасів і забезпечення безпеки арсеналів у проекті державного бюджету на 2018 рік на 13%, або 100 млн. гривень – до 434,2 млн. гривень.

Про це йдеться у відповіді Міноборони на запит агенції “Українські новини”.

Зокрема, проектом держбюджету на 2018 рік (законопроект №7000 від 15 вересня) пропонується виділити Міноборони 334 219,1 тис. гривень (309,5 млн. гривень – загальний фонд, 24,7 млн. – спеціальний фонд) на бюджетну програму “Утилізація боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних сил України”.

У той же час у відповіді на запит Міністерство повідомило, що додаткова потреба на дану програму в 2018 році становить 100 млн. гривень.

Як відомо, після пожежі на 48-му арсеналі Міноборони біля Калинівки Вінницької області, де було знищено понад 34 тисяч тонн боєприпасів, генпрокурор Юрій Луценко звинуватив міністра фінансів Олександра Данилюка в несвоєчасному виділенні коштів на посилення охорони арсеналу.
Пізніше Мінфін заявив про відсутність запитів на збільшення фінансування баз і складів армії.

Читайте також:
Муженко хоче охороняти арсенали не ВОХРою,
а додатковими батальйонами охорони та забезпечення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна