Тимошенко вручили адмінпротокол за незаконний перетин кордону

 

Лідерка фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко стала третім народним депутатом, якому співробітники Держприкордонслужби України вручили адміністративний протокол про незаконний перетин державного кордону 10 вересня в пункті пропуску «Шегині».
Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

Як сказав він агентству «Інтерфакс-Україна», цей протокол був вручений 2 жовтня.

Водночас речник ДПСУ відмовився назвати прізвища інших депутатів, яким були вручені протоколи, зазначивши лише, що «Тимошенко стала третьою».

Читайте також:
Суд у Львові арештував другого учасника “прориву кордону” з Саакашвілі

Як відомо, 10 вересня позбавлений українського громадянства Михеїл Саакашвілі, екстрадиції якого вимагає Грузія, за підтримки натовпу прихильників прорвався до України з території Польщі, не пройшовши прикордонний контроль з українського боку.

Народний депутат, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляв, що разом із Саакашвілі незаконно перетнули державний кордон п’ять народних депутатів України: Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Юрій Дерев’янко, Павло Костенко, Дмитро Добродомов.

У МВС заявили, що під час “прориву” кордону прихильниками Саакашвілі 11 поліцейських та 5 прикордонників отримали тілесні ушкодження.

Поліція відкрила кримінальне провадження зокрема за фактом незаконного переправлення осіб через кордон (ст. 332), а також за опір працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 342).

Держприкордонслужба склала 15 протоколів за ст. 204-1 Кодексу про адміністративні правопорушення (незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону), зокрема, протоколи складено проти чотирьох українських журналістів, 10 іноземців і проти самого Саакашвілі.

12 вересня прикордонники зачитали Саакашвілі протокол про незаконний перетин кордону.

Після кількаденного перебування у Львові він почав політичний тур по Україні.

13 вересня суд на Львівщині засудив Саакашвілі за незаконний перетин кордону – він повинен сплатити штраф у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів (3400 грн.) та судовий збір.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна